eskisehirspor.com Giriş Sayfası
Forum Forum > Diğer > Sohbet / Eğlence / Diğer Konular
  Aktif Konular Aktif Konular
  FAQ FAQ  Forum Arama   Takvim   Kayıt Kayıt  Giriş Giriş

2010 LYS

 Cevapla Cevapla Sayfa  <1 1516171819 26>
Yazar
Mesaj
  Konu Ara Konu Ara  Konu seçenekleri Konu seçenekleri
özgürlük Liste gör
Deneyimli Yazar


Özgür
Yaş: 41
Katılım: 19/Haz/2008
Yer: Eskişehir
Online Durum: Offline
Mesajlar: 739
  Alıntı özgürlük Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 25/Tem/2010 saat 14:19
Alıntı yapılan oner

Alıntı yapılan alikula

Buyurun olacağı buydu:

http://haber.mynet.com/detay/guncel/osym-baskanina-sok-saldiri/523868?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_image

Senelerdir eki YÖK Başknlrının, eki ÖSYM başkanlarının, eski Milli Eğitim Bakanlarının ve siyasetçileinin yaptıkları yanlışların, hataların faturasını şu ndaki başkana sözde sormuş oldular, ne kadar güzel bir çözüm, en garibanından, en iyi niyetlisinden hesap sormak, sordurtmak...Angry


Her şeyi geçtim 1 sene içinde adam gibi soru hazırlamaktan aciz bir kurumun başkanına az bile yapılmış. Soru hazırlamayı da geçtim ellerinde hiç kimsede olmayan teknoloji varken daha sınav sonuçlarını doğru şekilde duyurmaktan aciz bir kurum Ösym.
 
Konuyla ilgili medyada geçenlerde gördüğüm bir haber:
 

ÖSYM ne yaşar ne yaşamaz

 
Ancak kurumun ne yasası ne de kağıt üstünde kadrosu var. Yıllık yaklaşık 180 milyon lira gelirinin tamamını YÖK’e aktarıyor. Bu yüzden, kadrosuz Başkan Prof. Ünal Yarımağan bile, mesailerle 400 lira maaş alıyor. Kısacası, hatalarıyla yüzbinlerce aileyi çileden çıkaran ÖSYM, aslında bu şartlar altında yaşatıyor.

SON günlerde yaptığı hatalarla gündeme gelen ÖSYM’nin ne yasası, ne Başkanı, ne de bütçesi var. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan bile bu görev için 325 TL alıyor gözükse de, kağıt üzerinde kadrolu değil.

1.5 milyon kişinin kaderini belirleyen Prof. Dr. Yarımağan’ın kadrosu, Karabük Üniversitesi’nde. Maaşı, mesaileriyle 350-400 lira. Bütçesi olmadığı için kazandığı parayı harcayamayan ÖSYM, YÖK’e son üç yılda 80 milyon lira aktardı.

Kurumun binaları da YÖK’e ait. Ziraat Bankası’ndan dört yıl önce alınan ve 10 milyon TL harcanarak yeniden düzenlenen, İstanbul 4’üncü Levent’teki İl Başkanlığı binası, kadro olmadığı için açılamıyor. Aynı nedenle, İzmir’de alınan binada da hizmet verilemiyor.

Gelir 180 milyon, bütçe yok

Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Daire Başkanlığı’nın kapıları da ÖSYM’nin yüzüne kapandı. Bu illerdeki ÖSYM il başkanları ise mevsimlik işçi gibi çalışıyor. Sınav ve kılavuz geliri 180 milyon lirayı bulan merkezde, il bütçesi oluşturulamadığından düzenli maaşları yok. Başkanlar, dönemsel sınavlardan düşen küçük miktardaki paralardan alabiliyorlar. Kılavuz gibi ÖSYM’nin bütün programlarını hazırlayan Bilgi İşlem Müdürü ile ÖSYM’nin bel kemiği ve en tepedeki ismi olan genel sekreter de sözleşmeli. Maaşı 2 bin liraya yakın. Başkan ve sözleşmeli müdürler hariç, sınavda görevlendirilen memurların ücretleri kılavuzlardan elde edilen gelirle ödeniyor.

Yarımağan proje sorumlusu

ÖSYM 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na hem bağlı, hem değil. Çünkü, YÖK’ün de ÖSYM’nin de bütçeleri ve kadroları farklı. Kurumda aslında bir başkan, bir genel sekreter, 7 müdür, 18 müdür yardımcısı ve uzman olarak toplam 450 kişi çalışıyor. Ancak, çalışanların birçoğu sözleşmeli. Yasal olarak başkan ve kadrosu yok. Başkan Prof. Yarımağan, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 38’inci maddesine göre Karabük Üniversitesi’nde gözüküyor ve Milli Eğitim Bakanlığı’nca danışman gibi görevlendiriliyor.

Sadece sırtları sıvazlanıyor

Yani, Prof. Yarımağan’ın görevi Milli Eğitim Bakanlığı proje danışmanı ve proje sorumlusu. Sekreteri, özel kalemi de bulunamıyor. Sözleşmeli olarak çalıştırdığı elemanın yerine yenisini alması için o kişinin ya ayrılması, ya da emekli olması gerekiyor. Ek eleman da alamayan ÖSYM Başkanı, durumu defalarca her gelen yeni hükümete açıklayıp, yasa yapılmasını istedi; ama her seferinde “Bu sınavları çok iyi yapıyorsunuz, bravo. Harikalar yaşatıyorsunuz” denerek sırtı sıvazlanıp, gönderildi.

Bu kariyere 400 lira maaş alıyor

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Yarımağan, Galatasaray Lisesi’ni dereceyle bitirip gittiği Fransa’da da birincilikle mezun oldu. Ardından yıllarca Hacettepe Üniversitesi’nde çalıştı, kuruluşu 1974’ten 2004’e kadar ÖSYM’de görev yaptı. Zamanın YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’in görevlendirmesi ile Başkan oldu. Fransa’da İnsa Lyon’da Elektronik Mühendisliği ’nin ardından Hacettepe Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimleri alanında çalıştı. Şu anda kadrosu Karabük Üniversitesi’nde. Maaşı, mesaileriyle 350-400 lira.

Çalışan azalıyor yükü sürekli artıyor

YÖK eski Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, ÖSYM’nin içleracısı durumuyla ilgili şunları söyledi: “ÖSYM’de çalışan sayısı üç yıldır sürekli azalıyor, ama yükü beş kat artıyor. Sözleşmeli eleman alması için YÖK’ün onayı gerekiyor. Son üç yıldır YÖK’ün bütçe ve kadro imkânlarında çok önemli iyileştirme yapıldığı halde, bu imkânlar ÖSYM’den esirgendi. Hazineden kuruş almıyor, topladığı parayı harcayamıyor. Prof. Dr. Yarımağan, yıllardır ÖSYM’de görev yapan, değerli bir meslektaşımıdır.

ÖSYM içinde bulunduğu tüm olumsuzluğa rağmen 5 oturumda oluşan sınavı başarıyla yapabilmişse, bunu büyük ölçüde Sayın Yarımağan’ın deneyimine ve özverisine borçludur. ÖSYM’nin yükünün bu kadar artmasına karşılık devletten hiçbir geliri yoktur.”

Bir hata da sıralamada

ÖSYM, okul sıralamaları gibi, başarı sıralamasında da hata yaptı. Mühendislik bölümlerini tercih edecek adayların Y-MF (Yerleştirme- Matematik Fen) puanlarındaki başarı sıraları ilk açıklandığında yanlış yazıldı. Dün ÖSYM, internet sitesinde bu konuda da hata yaptığını duyurarak şu düzeltmeyi yaptı: “15-20 Temmuz’da internetten duyurulan 2010-LYS sonuçlarında yer alan ‘Y-MF-4 puan türünde alan başarı sırası’ yanlış yazıldığı için düzeltme yapıldı. 21 Temmuz’da yapılan düzeltme doğru. Adayların internetten aldıkları sonuç belgesinde başarı sıralarında en son açıklananı baz alacaklar.”
 
Sen benim tek tutkum, son umudumsun...
Yukarı
alikula Liste gör
Deneyimli Yazar


Ali KULA
Yaş: 41
Katılım: 03/Oca/2010
Online Durum: Offline
Mesajlar: 884
  Alıntı alikula Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 25/Tem/2010 saat 14:46
Bunun suçlusu eski YÖK ve ÖSYM başkanlarıdır. Yıllarca babalarının çiftliği gibi yönettiler. İstedikleri atı oynattılar, bu sorunları gün yüzüne çıkarmadılar, çünkü çıkarlarına tersti. ÖSYM'nin her yaptığı yanlış, her yaptığı hatayı ört bas ettiler, çoğu gencin kaderleri ile oynadılar. Kemal GÜRÜZ, Fethi TOKER gibi isimler görev sırası boyunca ÖSYM'de istdikleri gibi at koşturdular, sorunları gün yüzüne çıkamadılar, çünkü sorunlardan besleniyorlardı.

Şu andaki başkan Prof. Dr. Ünal YARIMAĞAN bu durumdan rahatsız, sorunları anlattı diye, "KRAL ÇIPLAK" dedi diye, şimdi adama yapmadıklarını bırakmıyorlar. Adam ÖSYM'nin birilrinin arka bahçesi olmasından kurtarmaya çalışıyor, maalesef bu adam kötü oluyor, birilerinin çıkarlarına dokunuyor tabi, şu andaki hükümet de bu adamın görev süresinin dolmasını bekliyor, dolar dolmaz yerine atanacak kişi hükümete yakın kişi olacak ve ÖSYM iktidar partisinin arka bahçesi gibi kullanılacak, sadece hükümet mi şu andaki muhalefet partileri de(ana muhalefet CHP, MHP, vb.) 2011 seçimlerinde hükümete otururlarsa ÖSYM yi aynı düzende arka bahçe olarak kullanma hsapları yapıyorlar(siz bakmayın "ÖSYM yi kaldıracağız" söylemlerine, şu andaki muhalefettekiler eskiden iktidardayılar ne yaptılar kaldırdılar mı, tam tersi beslendiler), tüm hesaplar bundan kaynaklanıyor, ama YARIMAĞAN sorunları anlatınca, bazı şeyleri gün yüzüne çıkarınca, tabii ki bazı çevrelerin planları bozuldu, iktidar yanlıları da muhalefettkiler de protestoları arttırdı, eleştiriler arttı. Senelerdir bu sınav var, benzer hatalar senelerdir yapılıyordu, ne değişti şimdi. O zamanlar üstü örtülüyordu, şimdi üstü örtülemedi, tüm kıyamet bundan kopuyor.
Yukarı
isoESES Liste gör
Deneyimli Yazar


İsmail Öztürk
Yaş: 36
Katılım: 06/Haz/2008
Yer: Turkey
Online Durum: Offline
Mesajlar: 472
  Alıntı isoESES Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 25/Tem/2010 saat 19:35
Alıntı yapılan esesliugur26

bana yardımcı olabilcek varmı? harita mühendisliğimi metalurji malzeme mühendisliğimi malzame bilimi mühendisliğimi makine mühendisliğimi şehir ve bölge planlamımı hangisini yazabilirim
 
     Diğerler söylediklerine  nazaran biraz daha sosyal bi üniversite hayatı ve sosyal bi meslekte çalışmak istiyosan ayrıca çizim yeteneğine de güveniyosan şehir bölge planlama yaz bence. Şimdilerde revaşta olan bi meslek aranılan bi meslek yani ben çok istemiştim olmadı:( o yüzden baya bi araştırmıştım. Karar senindir tabiki okurken de çalışırken de mutlu olabileceğn bi meslek seç.
    
Aşkındır bizi yaşatan
Konya' da ayakta tutan...
Yukarı
Erman Liste gör
Usta Yazar


Erman Kayışdağ
Yaş: 38
Katılım: 23/Haz/2009
Yer: Eskişehir
Online Durum: Offline
Mesajlar: 1505
  Alıntı Erman Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 25/Tem/2010 saat 19:42
Yukarıdaki haber her şeyi anlatıyor aslında.Bu olaylarda suçu en az olan kurum ÖSYM.İmkanlarına göre işini yine de layıkıyla yapıyor.
Es Es/ermanka26

www.unieses.org    
Yukarı
wpadisah26 Liste gör
Yazar


Vahdettin
Yaş: 32
Katılım: 23/Haz/2009
Yer: Eses
Online Durum: Offline
Mesajlar: 54
  Alıntı wpadisah26 Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 25/Tem/2010 saat 20:57
Alıntı yapılan samich_backtash

Alıntı yapılan wpadisah26

Karadeniz teknik niversitesi ve pamukkale uni. hakkında bilgi verbilecek birileri var mı?

KTÜ'nün hangi bölümünü yazmayı düşünüyorsun? Teorik olarak Türkiye'de hiçbir üniversitede verilmeyen onlarca bilgiyle yüklenirsin..İtü'de Odtü'de tek dönem okutulan dersi sen iki dönem en ince detayına kadar alırsın.Bitirdiğinde mühendislik kitaplarını yalamış yutmuş ezberlemiş olursun fakat diğer üniversitelerdeki aynı bölümü okuyanlardan mühendislik pratiği açısından ; sosyal açıdan çok ama çok geride kalırsın; yabancı dil, çizim programlarının falan kurslarına okul döneminde katılıp başarı göstermen çok zordur...benim sana tavsiyem Trabzon'u yazmaman..Şehir olarak da Eskişehir'den giden birini çok boğan bir yer...

Ama yazar da Trabzon KTÜ'yü kazanırsan her türlü yardımda bulunurum sana.. Her türlü sorularını sorabilirsin KTÜ hakkında özel mesaj yoluyla cevaplamaya çalışırım..

 
 
Öncelikle cevap yazdığın için çok teşşekur ederim Semih abi.KTÜ de makina yazmayı dşünüyorum ama bölümü bitirmenin çok zor olduğunu duydum.Sıralamam düşük geldi bali kendimi geliştireceğim bir yere gitmek istiyorum.Şu 10 günde 10 kere fikir değiştirmişimdir, kafam çok karışık.KTÜ de ne kadar kendi mi geliştirebilirim.Devletin teknik üniversitelere ayrı bi ödenek ayırdığı falan duydum çoğu hocama da sorudum KTÜ'yü yaz diyor.Bi de Trabzonda ingilizce kursu falan var mı ingilizcem pek iyi sayılmazda.Smile
 
 
 
Yukarı
samich_backtash Liste gör
Usta Yazar


Semih Bektaş
Yaş: 37
Katılım: 31/Tem/2007
Yer: Jamaica
Online Durum: Offline
Mesajlar: 2426
  Alıntı samich_backtash Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 25/Tem/2010 saat 21:39

@wpadisah26

ben de makine mühendisliği okuyorum..aslında artık bitirmem gerekirdi  ama yarı dönemde bitecek inşallah sınavdan sınava gidicem =)

birinci öğretimini yazacaksan hazırlık sınıfı var.fakat hazırlıkta öğretilen ingilizcenin kimsenin bi şine yararlı olabileceğini düşünmüyorum..ben liseden mezun olduğumda advanced derecesinde ingilizcem vardı sağolsun üniversitemizde kullanmaya kullanmaya körelttik.

ingilizce olsun modelleme programları olsun kendini daha çok dışarda kurslarla geliştirmek zorundasın.pek sosyal hayatına zaman ayıramazsın eğer bizim gibi ilk senelerde biraz boşlarsan.dersler hiç boşlamaya gelmiyor her dönem 5-6 ders geçtiğin takdirde 4-4,5 senede bitirirsin.ben son 2 senedir evden okula okuldan eve gidiyordum.ne tiyatro ne sinema biraz molozlaştırıyor insanı. ;)

bölüm derslerini gerçekten noktası noktasına öğretmeden geçirmezler(di).son 2 senedir müdek denen şey yüzünden her okulda olduğu gibi ktü'de de kendi düşünceme göre kalite biraz düştü.fakat yine de makine mühendisliği alanında ne kadar da puanı büyük kentlerdeki üniler kadar olmasa bile ilk 3-4 üni arasındadır.geçen sene FIAT firmasının yetkileri gelip bizim ders içeriklerini ve sınavları gördükten sonra oldukça şaşırdılar ve bundan sonra ilk tercihlerimizden biri olacaksınız dediler..

şehir olarak ise pek tavsiye edemem.özellikle eskişehir gibi bir yerden gittikten sonra oldukça küçük, insanları da oldukça ters gelecek..

trabzonu kazandığın takdirde her şekilde ev-yurt-ortam, makine mühendisliğini yazarsan her türlü bilgi evrak konusunda yardımcı olurum.Eskişehirli arkadaşlarla irtabata geçiririm. 

tercih dönemi bitmeden yüz yüze görüşüşebilirsek sorularını daha iyi yanıtlamaya çalışırım

SOMA Anısına

"Dünyada her millet, icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." K.ATATÜRK
Yukarı
Sephodyrm Liste gör
Usta Yazar


Mehmet
Yaş: 31
Katılım: 04/Ağu/2007
Yer: EStanbul
Online Durum: Offline
Mesajlar: 1661
  Alıntı Sephodyrm Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 25/Tem/2010 saat 23:37
Bende %80 9 Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü yazacağım ilk sıraya.ÖSYM klavuzunda 41bin.Ben 37bininciyim.Bir aksilik olmazsa girerim herhalde.Bu üniversite ve bölüm hakkında bilgisi olanların önerilerini bekliyorum..
BKaldırıŞ - "Sensiz İstanbul'a Düşmanım !"
Yukarı
gok26 Liste gör
Usta Yazar


Göktuğ
Yaş: 32
Katılım: 23/Haz/2009
Yer: Ankara
Online Durum: Offline
Mesajlar: 1454
  Alıntı gok26 Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 26/Tem/2010 saat 00:12
Alıntı yapılan Sephodyrm

Bende %80 9 Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü yazacağım ilk sıraya.ÖSYM klavuzunda 41bin.Ben 37bininciyim.Bir aksilik olmazsa girerim herhalde.Bu üniversite ve bölüm hakkında bilgisi olanların önerilerini bekliyorum..
ÖSYM klavuzuna fazla güvenme derim. Rehberlikçiler ve hatta Ünal Yarımağan bile geçen yıllarda ki klavuzlara göre tercih yapın diyor. Geçen yıl üniverste kaçıncıyı aldıysa ona bak bence.
Yukarı
esesosman26 Liste gör
Usta Yazar


Osman
Yaş: 32
Katılım: 08/Haz/2008
Online Durum: Offline
Mesajlar: 1217
  Alıntı esesosman26 Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 26/Tem/2010 saat 10:22
Alıntı yapılan gok26

Alıntı yapılan Sephodyrm

Bende %80 9 Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü yazacağım ilk sıraya.ÖSYM klavuzunda 41bin.Ben 37bininciyim.Bir aksilik olmazsa girerim herhalde.Bu üniversite ve bölüm hakkında bilgisi olanların önerilerini bekliyorum..
ÖSYM klavuzuna fazla güvenme derim. Rehberlikçiler ve hatta Ünal Yarımağan bile geçen yıllarda ki klavuzlara göre tercih yapın diyor. Geçen yıl üniverste kaçıncıyı aldıysa ona bak bence.
 
Bende bu konuda çok kararsızın kılavuzda 40 bin kişi farkla olan yer geçen yılın sıralamasına göre olmuyor kılavuza hiçmi güvenmemek lazım?
Bulutlar Birleşmeden Şimşekler Çakmaz
Yukarı
gudumen Liste gör
Yazar


Erhan
Yaş: 38
Katılım: 09/Haz/2008
Yer: Eskişehir
Online Durum: Offline
Mesajlar: 223
  Alıntı gudumen Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 26/Tem/2010 saat 11:18
Bence kendi memleketinizi yazmayın beyler. Ben Eskişehir'de çok rahat okudum fakat dışarıda okuyup öğrenci olmanın getireceği tecrübeleri kazanmak isterdim. Burada memleketinden uzak okuyan arkadaşlarım benden hep bir adım önde oldu. Tercihlerde rehberlikten çok kendinizin en çok istediği yerden başlayarak doldurun...
Yukarı
 Cevapla Cevapla Sayfa  <1 1516171819 26>


Forum Kısayol Forum İzinleri Liste gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

Bu sayfa 0,500 saniyede hazırlanmıştır