eskisehirspor.com Giriş Sayfası
Forum Forum > Diğer > Sohbet / Eğlence / Diğer Konular
  Aktif Konular Aktif Konular
  FAQ FAQ  Forum Arama   Takvim   Kayıt Kayıt  Giriş Giriş

Konu KapalıKonumuz Sadece Referandum..

 Cevapla Cevapla Sayfa  <1 1314151617 183>
Yazar
Mesaj
  Konu Ara Konu Ara  Konu seçenekleri Konu seçenekleri
Herkese_Benden_Cay Liste gör
Deneyimli Yazar


zfwr
Yaş: 109
Katılım: 04/Tem/2010
Yer: hilal
Online Durum: Offline
Mesajlar: 830
Direct Link To This Post Tarih: 09/Ağu/2010 saat 17:46
Merak ettiğim birşey var Ülke' de Akp.li olupta askeriye personeli olanların bu referanduma oyu ne olabilir ? Maddelerin bir çoğu onların aleyhine olacak. Türkiye'de azınsanmayacak sayıda Askeri Personel var aralarında Akp.lilerde var tabi.
Yukarı
darling eses Liste gör
Deneyimli Yazar


deniz
Yaş: 40
Katılım: 20/Haz/2008
Yer: eskişehir
Online Durum: Offline
Mesajlar: 884
Direct Link To This Post Tarih: 09/Ağu/2010 saat 17:54
Referandum’da neden “hayır” denmeli?

Sevgili okurlar; bu hafta sizlere Anayasa değişiklikleri ile ilgili bazı noktaları sunmak istiyorum. Siyasete atılarak CHP Parti Meclisi’ne seçilen anayasa profesörü Süheyl Batum’un hazırladığı “AKP Anayasası ile ilgili sorular cevaplar” niteliğindeki çalışmasını sizlerle paylaşmak istiyorum. Batum’un saptamaları referandum konusunda ufkunuzu açacaktır. Hepinize şimdiden iyi haftalar dilerim...

ANAYASA NEDEN ÖNEMLİDİR?

Çünkü toplumun, toplumdaki değişik grupların, katmanların isteklerini yansıtır. Onların ayrı ayrı haklarını korur. İşçilerin haklarına yer verir. Sendikaların haklarına yer verir. Sendikasız çalıştırılanların, emeklilerin, işverenlerin, kadınların, çocukların, engellilerin, değişik mezheplerdeki yurttaşların, öğrencilerin, küçük esnafın, yargının, basın emekçilerinin, gazilerin ve bu ülke için canını vermiş şehit ailelerinin, TEKEL işçilerinin, çiftçilerin, tarım kesiminde çalışanların haklarını korur.

ANAYASA NASIL YAPILIR?

Yapar; Anayasa’yı yaparken, tüm bu grupların temsilcileri çağrılır, görüşleri alınır, talepleri alınır. Anayasa bu taleplerin tümüne yer verebildiği oranda demokratik bir anayasa olur. Ve anayasa, ancak böylece bir “toplum sözleşmesi” olur.

AKP ANAYASASI BÖYLE Mİ YAPILDI?

Hayır. AKP tek başına Anayasa’yı yaptı. Hiçbir partinin görüşlerini almadı. Tüm sivil toplum örgütlerine “üç gün süre” verdi. CHP’nin “üç maddeyi ayırıp, diğerlerini beraber oylama” önerisine cevap bile vermedi. Bugüne kadar yapılan tüm çalışmalara, diğer partiler ya da sivil toplum örgütleri tarafından hazırlanan taslaklara dönüp bakmadı bile.

ANAYASA TEK PARTİ TARAFINDAN YAPILABİLİR Mİ?

Hayır. Çünkü o zaman “toplum sözleşmesi” olmaz, “parti anayasası” olur. “AKP anayasası” olur.

1982 ANAYASASI İLK KEZ Mİ DEĞİŞTİRİLİYOR?

Kesinlikle hayır. 1982 Anayasası, bundan önce tam 16 kez değiştirildi. Bu sonuncusu ise, 17’inci değişiklik oluyor. Yani darbe Anayasası’nı ilk kez değiştirdikleri tam bir “yalan”, tam bir “göz boyamaca”. Üstelik bu değişikliklerin yedi tanesi, daha AKP iktidara gelmeden yapılmıştı. Hem de o dönemde TBBM’de bulunan tüm siyasal partilerin katılımları ile... Yani AKP’nin ve yandaş aydınların(!) iddia ettiği gibi, 1982 Anayasası, ilk kez değiştirilmiyor. Bundan önceki değişiklikler de yine aynı kişilerin iddia ettikleri gibi “makyaj niteliğinde” değişiklikler değil.

DEĞİŞİKLİKLERE AKP YAPTIĞI İÇİN Mİ KARŞI ÇIKILIYOR?

Buna da kesinlikle hayır. AKP iktidarı, bugüne kadar tam 9 kez Anayasa’yı değiştirdi. Bu son yapılan da 10’uncusu oluyor. Ve bugüne kadar yapılan bu 10 değişiklikten sadece 3’ü toplumda tartışma yarattı. Çünkü üçü de, diğer siyasal partileri, sivil toplum örgütlerini ve tartışmaları dikkate almadan, tamamen “baskıcı bir anlayış” ve “benim çoğunluğum var, her istediğimi yaparım” mantığı içinde yapılmıştı. Aynen şimdi tartıştığımız son değişiklik gibi.

TÜRKİYE’DE BUGÜNE KADAR NELER TARTIŞILDI?

Kısaca sıralayalım; dokunulmazlıklar, cumhurbaşkanının yetkileri, kadın hakları, partilerin iç işleyişlerinin demokratik olmaması, lider sultası, YÖK, yargının dosya çokluğu nedeniyle geç işlemesi, yolsuzluklar, Alevilerin hakları, etnik kökenli vatandaşlarımızın kültürel hakları, sendikal haklar, grev hakkının sınırları, yüzde 10’luk insafsız seçim barajı, kültürel haklar, HSYK’da bakanın ve müsteşarın yer almaları. İşte tüm bunlar, 1982’den bu yana tartışıldı. Tüm partilerin, siyasal grupların, sivil toplum örgütlerinin talepleri olarak ortaya çıktı.

AKP ANAYASASI BU TALEPLERE YER VERİYOR MU?

Hayır. Hiçbirine yer vermiyor. AKP Anayasası’nda ne dokunulmazlıklar sınırlanmış, ne partilerin iç işleyişi ile ilgili bir düzenleme var, ne YÖK değiştirilmiş ne kadınlara kota getirilmiş, ne sendikalara bir hak getirilmiş, ne işçilerin insanca yaşam hakları güvenceye alınmış. AKP Anayasası, bunların herhangi birine yer vermiş mi? Hayır.

AKP ANAYASASI’NDA NE VAR?

Sadece “göz boyamacılık” var. “Hak getiriyoruz” görüntüsü altında “hiçbir hak, özgürlük, yenilik” getirmemek var. Bir tek “AKP iktidarının yargıya tek başına egemen olması” var. Anayasa Mahkemesi üyelerinin tamamını iki kişinin seçmesi var. Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm Anayasa Mahkemesi üyelerini seçmesi var. İleride kendilerini Yüce Divan olarak yargılayacak mahkemenin tüm üyelerini kendilerinin seçmesi var. Böylece Yüce Divan’dan kaçma yolu var.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK VAR MI?

Hayır. Sadece “bu maksatla alınacak tedbirler, eşitlik ilkesine aykırı sayılamaz” diye bir ibare ekleniyor. Bu ne anlama geliyor? Hangi tedbirler? İleride alınacak tedbirler. Peki süresi ne bu tedbirlerin? Yani ne zaman alınacak bu tedbirler? Belli değil, “alınacak” demiş ya. Böyle bir pozitif ayırımcılık olur mu? Örneğin kadınlar bu düzenlemeden sonra TBMM’de ne kadar oranda temsil edilecek? Ya diğer örgütlerde? Böyle bir oran yok. Çünkü “gerçek bir pozitif ayrımcılıktan” söz eden yok.

TOPLU SÖZLEŞME HAKKI VAR MI?

Yok. Eski düzenlemede yer alan “toplu görüşmenin” adı toplu sözleşme yapılmış o kadar. “Toplu sözleşme yapılması sırasında” memurlar idare ile uzlaşırlarsa iş tamam, ama ya uzlaşmazlarsa? AKP Anayasası şöyle diyor: “Uyuşmazlık çıkması halinde taraflar kamu görevlileri hakem kuruluna başvurabilir”. Nasıl bir kurul bu? Bürokratlardan oluşan bir kurul. Yani memurlar idare ile anlaşamazlarsa, idarenin kurduğu “hakem kurulu” karar veriyor. Peki nasıl bir sözleşme bu? Sonucu yine idareye bağlı. Acaba “kamu görevlileri hakem kurulunun” kararlarını beğenmezlerse, memurların yargıya gitme hakları var mı? Hayır. AKP Anayasası onu da engellemiş: “Kurulun kararları kesindir” diyor. Yani tam bir yalan. Ortada ne toplu sözleşme var. Ne uzlaşma olmazsa grev hakkı ne de yargıya gidebilme hakkı var.

ÇOCUKLAR KORUNUYOR MU?

Anayasa aynen şöyle bir düzenleme getirmiş. “Devlet, her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır”. Peki bu düzenleme olmazsa, “devlet çocukları istismara ve şiddete karşı” koruyamayacak mı? Engel mi var? Anayasa’da zaten 41. maddede “çocukları korur” diye bir düzenleme yok mu? Bunun yeni getirilenden farkı ne? Hiçbir farkı yok. Amaç zaten “yeni bir hak getiriyormuş” gibi yapmak ve göz boyamak. Esas amacı saklamak.

KAMU DENETÇİLİĞİ GELİYOR MU?

AKP Anayasası şöyle diyor: “Kamu denetçiliği kurumu idarenin işleyişiyle ilgili şikâyetleri inceler.” Bu kadar. Tabii bir de “iktidar partisi çoğunluğunun tek başına seçeceği” getirilmiş. Peki kurumun yetkileri, görevleri? Bunların hiçbiri Anayasa’da yok. Örneğin ne zaman başvurulur? Kararları yargı ile çatışabilir mi? Çatışırsa ne olur? Şikâyetleri inceler incelemesine de, sonra ne yapabilir? AKP iktidarı neden bunları düzenlememiş? Acaba unutmuş mu? Oysa dünyadaki örneklerinde de, en çok sıkıntı yaratacak konular bunlar. Anayasa’da bunlara çözüm getirilmesi gerekir. Acaba AKP iktidarı, tüm bu konuları ve dünyadaki örnekleri ve uygulamaları bilmiyor olabilir mi? Bu denli “yetersiz bir düzenlemeyi” sakın bilerek, isteyerek getirmiş olmasın?

EKONOMİK SOSYAL KONSEY VAR MI?

AKP Anayasası şöyle diyor: “Hükümete istişari nitelikte görüş bildirmek üzere ekonomik ve sosyal konsey kurulur.” Şimdi burada “yeni bir kurum mu” kurulmuş? Kesinlikle hayır. Ekonomik Sosyal Konsey zaten var. Bakan istediği zaman toplanıyor, istemediği zaman toplanmıyor. AKP Anayasası’nda bu değişiyor mu? O da hayır. Görüş bildirmekten öte bir görev ya da yetki verilmiş mi? Ona da hayır. AKP iktidarı neden bunları düzenlememiş? Acaba unutmuş mu? Acaba AKP tüm bu konuları ve dünyadaki örnekleri ve uygulamaları bilmiyor olabilir mi? Bu denli “yetersiz bir düzenlemeyi” Anayasa’ya koymuş olmanın bir artısı var mı? Kesinlikle hayır. O halde sakın bilerek, isteyerek yapmış olmasın? Yani diğer maddeler gibi, sadece “dostlar alışverişte görsün” düşüncesi ile getirilmiş olmasın?

SON SÖZ: Şimdi bir kez daha düşünelim. Yukarıda söylediklerimiz doğru değil ise, eleştirilerimiz haklı değil ise, unutulanların gerçekten unutulduğunu düşünüyorsanız, Anayasa’ya “evet” verin, ama söylediklerimiz doğru ise, Anayasa’ya “hayır” verelim.

senin sevdan benim sabıkam esesim
Yukarı
ermanbey26 Liste gör
Deneyimli Yazar


erman
Yaş: 46
Katılım: 30/Eyl/2007
Yer: Turkey
Online Durum: Offline
Mesajlar: 597
Direct Link To This Post Tarih: 09/Ağu/2010 saat 18:03
Alıntı yapılan Jack26

Alıntı yapılan Atİ NeFeR

Yarın öbür gün bir savaş çıksa en çok ihtiyaç duyacağımız LİMANLARIMIZI(İzmir limanı ve Mersin limanı), KARAYOLLARINI, DEVLET DEMİR YOLLARINI, TÜRK TELEKOMU özelleştiren, bu güne süre gelen iktidar sürecinde Cennet vatanımıza pkkdan abd den ab den daha çok zarar veren, ülkemizde bunca muhtaç insan varken arap kankalarına şirin gözükmek için gazzeye gemiyle yardım gönderen amerikan emperyalizmine bu kadar ön ayak olan bir zihniyetin saltanatını sağlamlaştırmak için uydurduğu Kenan'dan olma tayyipten doğma bir anayasaya hala evet diyecek birileri varsa sözün bittiği yerdeyiz demektir.
İnanın devlet kurumlarını özelleştirmek gerçekten çok kötü birşey olsaydı buna zaten izin verilmezdi... Türkiye'de tabir-i caizse 'Polat Alemdar' gibi insanlar çok. Bu devlet kurumlarının özelleştirildiği için bizim geçmişte düşman olduğumuz ülkelere duyduğumuz kin ve nefret daha çok ön plana çıkmaktadır. Ben yediremiyorum bu durumu. Fakat düşünüyorumda böyle işler kolay olmuyor. Mutlaka işimize gelen birşeyler vardır. Ayrıca devlet kurumlarında çalışanlara ödenen ödenek devletimizi aşşağıya çekmekte diye düşünüyorum. Staj yaptığım devlet yerlerinde işçiler çok rahatlardı ve ' Devlet malı deniz yemeyen domuz' misali takılıyorlardı. Bence birazda bu yönden bakmak gerekir olaya. Torna, taşlama makinalarının başında akşama kadar gazete ile oturan işçiler biliyorum... Bu aralar biliyorsunuz ki Almanya'nın ne kadar çalıştığı vs. gündemde. Bu konu Mesut Özil'den gündeme taşındı birazda. İçimizden varsa yurtdışına giden ve ben kendi akrabalarımdan biliyorum bizimle aralarında dağlar kadar fark olduğu söyleniyor. Devlet adamları sırtımdan yük attım gibisinden düşünüyor birazda... Son olarak ' Devlet malı deniz yemeyen domuz' mantığı ile geçmişimizden bu yana geçimini sürdürenler olmasaydı özelleştirmeler olmazdı diye düşünüyorum.
dağları yarıp yurdumun dört bir tarafına otoyol yapan,ekonomide tüm dünyanın saygısını kazanan,çinden sonra büyüme rekorunu yakalayan,yolunu bilmediğimiz özel hastaneleri halka açan,devleti sömüren kitleri özelleştiren,kiraları düşüren,borçlanabilmeyi kolaylaştıran,sabah gözümüzü açtığımızda kurların zıplamamasını sağlayan,faizcileri;rantçıları yokeden,binlerce okul ve derslik açılmasını sağlayan,gsmh yi iki misline çıkaran,imf nin önünde dilenmeyen,ülkemizin dış dünyada itibarını yükselten,atatürkçü geçinip vatanımı satanların ipliğini pazara çıkaran,uluönder atatürkün tüm çağdaşlaşma,medenileşme ve vatanseverlik ilkelerini uygulayan bu yönetimin tüm icraatlarına köküne kadar evet..
mecnun bilseydi es es sevgisini,severmiydi hiç leyla zillisini.
Yukarı
ccigarr Liste gör
Usta Yazar


hakan
Yaş: 43
Katılım: 31/Tem/2007
Yer: Turkey
Online Durum: Offline
Mesajlar: 2611
Direct Link To This Post Tarih: 09/Ağu/2010 saat 18:12
Alıntı yapılan Herkese_Benden_Cay

Merak ettiğim birşey var Ülke' de Akp.li olupta askeriye personeli olanların bu referanduma oyu ne olabilir ? Maddelerin bir çoğu onların aleyhine olacak. Türkiye'de azınsanmayacak sayıda Askeri Personel var aralarında Akp.lilerde var tabi.


Orada ince bir nüans farkı var bu anayasayla irticacı faaliyetleri nedeniyle ihraç edilen askerlere sivil yargıya başvurup kararı değiştirebilme şansı doğuyor...
haramilerin saltanatını yıkacağız...
Yukarı
Baba Liste gör
Usta Yazar


Alper Uruş
Yaş: 49
Katılım: 01/Ağu/2007
Yer: EStanbul:)
Online Durum: Offline
Mesajlar: 5609
Direct Link To This Post Tarih: 09/Ağu/2010 saat 18:22
Bu konu başlığı forumdaki gönüldaşlarımızı polemiğe sürüklüyor. Kimse sadece tercihini söyleyip, çekilmiyor. Maşallah bir taraf Erdoğan, öte taraf Kılıçdaroğlu, Bahçeli oldu.... Polemiğe girmesek olmaz mı?
KIZIL bir pıhtı vardı doğduğunda göbeğinde ve KARA bir toprak olacak öldüğünde üzerinde. (VİVA ESES).... protEStler...
Yukarı
paşalı_26 Liste gör
Deneyimli Yazar


:)
Yaş: -
Katılım: 28/Haz/2010
Yer: Eskişehir
Online Durum: Offline
Mesajlar: 460
Direct Link To This Post Tarih: 09/Ağu/2010 saat 18:46

dünyanın en büyük 17. ekonomisi olmuşuz [başbakan söyledi].

soru: Neden askari ücret 599 tl.[not: Memur-Sen'in Mart ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, dört kişilik ailenin açlık sınırı 915 lira, yoksulluk sınırı ise 2 bin 389 TL olarak gerçekleşti.]

 

ve benim kanımca özellikle eskişehirimize yapılan en büyük kötülük vede bize söylenen en büyük yalan eskişehire yapılan yatırımlar konusu .

 

soru:kayseri ,bursa ,konya gibi iktidara yakın olan illere verilen yatırımcıyı yönlendirmede ilk sırada bulunma konusu eskişehir 3.bölge konumundaydı yanlış hatırlamıyorsam yani sanayileşmeye doymuşluk oranında sıralama da sözde ilk sıralardayız [mışız].

  diyelimki bir fabrika açacaksınız devlete müraacat ettiniz derdinizi anlattınız size uygun olan yeri göstermelerini istediniz size hemen konya bursa ve kayseri gibi illere yönlendireceklerdir farzetki memleketimiz eskişehiri istediniz ozaman sizden devlet vergi isteyecek ama öbür şehirlere yaparsan senden vergi almam sana devletin gerekli imkanlarını sağlarım diyecek.
 
siz olsanız ne yapardınız evet mi hayır mı?

Yukarı
müfitkabal Liste gör
Usta Yazar


müfit kabal
Yaş: 56
Katılım: 03/Ağu/2007
Yer: Turkey
Online Durum: Offline
Mesajlar: 1802
Direct Link To This Post Tarih: 09/Ağu/2010 saat 18:51
Alıntı yapılan hacım

Pusulaya ES ES yazıp bırakacam kararı komisyon versin
 
ES ES i evet diye okurlarTongue...
üç büyük yok tek büyük var
Yukarı
ermanbey26 Liste gör
Deneyimli Yazar


erman
Yaş: 46
Katılım: 30/Eyl/2007
Yer: Turkey
Online Durum: Offline
Mesajlar: 597
Direct Link To This Post Tarih: 09/Ağu/2010 saat 18:53
Alıntı yapılan paşalı_26

dünyanın en büyük 17. ekonomisi olmuşuz [başbakan söyledi].

soru: Neden askari ücret 599 tl.[not: Memur-Sen'in Mart ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, dört kişilik ailenin açlık sınırı 915 lira, yoksulluk sınırı ise 2 bin 389 TL olarak gerçekleşti.]

 

ve benim kanımca özellikle eskişehirimize yapılan en büyük kötülük vede bize söylenen en büyük yalan eskişehire yapılan yatırımlar konusu .

 

soru:kayseri ,bursa ,konya gibi iktidara yakın olan illere verilen yatırımcıyı yönlendirmede ilk sırada bulunma konusu eskişehir 3.bölge konumundaydı yanlış hatırlamıyorsam yani sanayileşmeye doymuşluk oranında sıralama da sözde ilk sıralardayız [mışız].

  diyelimki bir fabrika açacaksınız devlete müraacat ettiniz derdinizi anlattınız size uygun olan yeri göstermelerini istediniz size hemen konya bursa ve kayseri gibi illere yönlendireceklerdir farzetki memleketimiz eskişehiri istediniz ozaman sizden devlet vergi isteyecek ama öbür şehirlere yaparsan senden vergi almam sana devletin gerekli imkanlarını sağlarım diyecek.
 
siz olsanız ne yapardınız evet mi hayır mı?

1923 e kadar kaçıncı sıralardaydık,bunuda yazsaydınız keşke.bu söylem beğenmediğiniz iktidara bir iltifat gibi...
mecnun bilseydi es es sevgisini,severmiydi hiç leyla zillisini.
Yukarı
paşalı_26 Liste gör
Deneyimli Yazar


:)
Yaş: -
Katılım: 28/Haz/2010
Yer: Eskişehir
Online Durum: Offline
Mesajlar: 460
Direct Link To This Post Tarih: 09/Ağu/2010 saat 19:01
bana 1923 ü söyleme bana ne 1923 ten dünyanın enbüyük 17. ekonomisi olmuşuz bizim haberimiz yok iyi o zaman maaş alırken neden dünyanın 17 büyük ekonomisine yakışan ücreti almıyoruz?
 
599
Yukarı
Herkese_Benden_Cay Liste gör
Deneyimli Yazar


zfwr
Yaş: 109
Katılım: 04/Tem/2010
Yer: hilal
Online Durum: Offline
Mesajlar: 830
Direct Link To This Post Tarih: 09/Ağu/2010 saat 19:03
Kayseri, Bursa gibi illere daha çok yatırım yapılıyor demişsiniz bu konuda haklı sayılırsınız fakat şöyle örneklerde var Hyundai Bursa'da büyük bir fabrika açmak istedi. Hükümet onlara Çorlu'dan yer gösterdi fakat adamlar bunu beğenmeyerek Türkiye'ye yatırım yapmaktan vazgeçmişlerdi. Daha sonra ne oldu bilmiyorum ben 1-2 sene öncesinden bahsediyorum. Kısacası sadece senin verdiğin örnekler olmuyor onun tam terside oldu
Yukarı
 Cevapla Cevapla Sayfa  <1 1314151617 183>


Forum Kısayol Forum İzinleri Liste gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

Bu sayfa 0,578 saniyede hazırlanmıştır