eskisehirspor.com Giriş Sayfası
Forum Forum > Gurbetteki Şimşekler > ÜniESES
  Aktif Konular Aktif Konular
  FAQ FAQ  Forum Arama   Takvim   Kayıt Kayıt  Giriş Giriş

Sivas deplasman organizasyonu.

 Cevapla Cevapla Sayfa  <12345 10>
Yazar
Mesaj
  Konu Ara Konu Ara  Konu seçenekleri Konu seçenekleri
Darkevil_26 Liste gör
Usta Yazar


Erkan
Yaş: 35
Katılım: 07/Haz/2008
Yer: Hamamyolu
Online Durum: Offline
Mesajlar: 3298
  Alıntı Darkevil_26 Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 11/Şub/2009 saat 03:34
o kadar yol gerçektende nevalesiz pek gitmez be :)
fiyat konusuna göre bende düşünüyorum gitmeyi
Biz sahadaki sen;
Sen tribündeki biz..
Yukarı
hüsnü Liste gör
Usta Yazar


Hüsnü
Yaş: 67
Katılım: 31/Tem/2007
Yer: YHT hattı
Online Durum: Offline
Mesajlar: 23747
  Alıntı hüsnü Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 11/Şub/2009 saat 07:59
Alıntı yapılan Darkevil_26

o kadar yol gerçektende nevalesiz pek gitmez be :)
 
Bir şişe bira / On km.
Benim uzun yol oranlarım budur,
gidilecek yolun mesafesiyle ters orantılıdır.
Yanımda Eskişehirsporlu oldumu, çerezde istemem.
 
Smile
# Direnmüdavim....

Yukarı
inhisarlı Liste gör
Yazar


Barış İnce
Yaş: 47
Katılım: 31/Tem/2007
Yer: Turkey
Online Durum: Offline
Mesajlar: 94
  Alıntı inhisarlı Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 11/Şub/2009 saat 09:21
Alıntı yapılan hüsnü

Alıntı yapılan gakkos26

....yanınıza müftülükten bir abimizi oturtacağız ve 
hiç bir sorununuz kalmadan Eskişehir'e döneceksiniz inşallah. Big%20smile

 
 
Müftülükteki abin dönüşte en iyimserinden ŞARAPÇI olur, işten atılır, sen bilirsin... LOL
 
İlk defa birsey ilave etmeden sadece Smile, gecenin o vaktinde güzel espri Clap
Yukarı
gakkos26 Liste gör
Usta Yazar


Semih BİLGE
Yaş: 49
Katılım: 02/Ağu/2007
Yer: ESKİŞEHİR
Online Durum: Offline
Mesajlar: 1658
  Alıntı gakkos26 Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 11/Şub/2009 saat 11:19
başka çare bırakmadınız Wink
http://www.yesilay.org.tr/dokumanlar.asp

Alkollü içkiler, mayalanmış şekerli besinlerden bilinen yöntemlerle elde edilen maddelerdir. Alkollü içkiler, aklı, şuuru etkilemek sûretiyle sarhoşluk veren maddelerdir. Her çeşit alkollü içkideki etil alkol miktarı değişik olup, alkol miktarı çoğaldıkça tahribatı ve sebep olacağı olaylar da o oranda artar. Alkolü bir süre kullananlarda ortaya çıkan alışkanlık haline alkol bağımlılığı veya alkolizm denmektedir. Alkol bağımlısı giderek çalışamaz duruma gelir. Görevlerini yapamaz. İşini, kazancını kaybeder. Günlerini içmekle geçirir.Ailesine ve topluma yük olur. Bağımlı olmak, alıştığı maddenin esiri olmak demektir. Bu esaret, insanları hastalıkların, kabalıkların, kavga ve cinayetlerin ve daha ağır uyuşturucuların vartalarında mezara kadar ulaştırır. Zaten hayatını içki ve uyuşturucuya satmış kişiler kesinlikle yaşayan ölülerdir. Her türlü içki ve uyuşturucular hastane,hapishane ve tımarhanelerin sermayesi ve çabuklaştırdığı ölümün de ta kendisidir. Dahası bu oltaya takılanlar için ölüm belki de kurtuluştur. Tabiî kabir ötesinin hesapları ayrı bir konu...

“Alkol kullananların ve alkol kullanmaya bağlı problemlerin oranı ülkemizde maalesef her geçen gün artmaktadır. Alkol,uyuşturucunun daha ciddi bir sağlık sorunudur. Serbestçe satılmaktadır ve medyada ellerinde içki bardaklarıyla seçkin(!) insanlar boy göstermekte, adeta alkolü teşvik etmektedirler.Üstelik “az miktar şarap sağlığa yararlıdır” tarzında uyduruk haberler basında devamlı yer almaktadır. Alkole kimin bağımlı olacağını önceden kestirmek mümkün değildir.Bu yüzden her kullanan potansiyel bağımlı sayılır.Alışkanlık kazandıklarında ise  artık geriye dönüşü olmayan bir yola girilmiştir. Çünkü uzun süren, uğraştırıcı ve masraflı tedavi sürecini tatbik edenlerden alkolü bırakabilenlerin sayısı çok düşüktür...” diye anlatıyor alkolü Psikiyatrist  Doç. Dr. Sefa Saygılı ve sürdürüyor: “Alkole bağımlı olanların içkiye başlama yaşı 12-25 arasıdır. Bu yüzden gençlik yılları alkol bağımlılığı için risk taşır. Bu dönemde alkole elini sürmeyen kişinin bağımlı olma ihtimali çok düşüktür.

Alkol bağımlılığında bir başka gerçek, genelde bağımlıların bira ile başlamalarıdır. Bazılarınca meşrubat muamelesi yapılan, ancak diğer alkollü içkilerden farkı olmayan biradan giderek daha yoğun içkilere geçilmektedir. İşte ergenlik döneminde, kişiler birbirlerini içmeye teşvik ederek, böylelikle büyüdüklerini sanarak alkol bağımlılığına itilmektedirler.”

ALKOLÜN VÜCUDA VERDİĞİ ZARARLAR

Sigaradan itibaren bütün içki ve uyuşturucuların en büyük zararı beyne ve merkezî sinir sistemine dönük olup,diğer bütün organlara da sayısız  zararları söz konusudur.

İçkinin kalbe zararları: Alkol, kalp ve cilt damarlarını genişletir. Kalbin çalışma hızını artırır, kan dolaşım düzenini bozar, damarların sertleşmesine,tansiyonun artmasına,felç ve ânî ölümlere sebep olur.

İçkinin karaciğere zararları: Karaciğer hücrelerinde yağlanma meydana gelmesine, siroz hastalığına sebep olur, karaciğer büyür. Karaciğerin vazifesi dışarıdan gelecek zararlı maddeleri zararsız hale getirmektir.Karaciğer,içkiyi zararsız hale getirmek için çalışırken fazla yorulur,vazifesini tam yapamaz olur, bir çok zararlı maddenin vücuda girmesine ve çeşitli hastalıklara sebep olur.

İçkinin böbreklere zararları: Alkollü içkinin hangi çeşidi olursa olsun böbrekleri bozar, zamanla iş göremez hale getirir. İdrar bolluğu veren bira, böbrekleri temizlemez,bilâkis yorar.İçki,böbrek iltihaplarına, idrarda şeker ve cerahat gibi anormal cisimlerin meydana gelmesine yol açar.

İçkinin mide ve bağırsaklara zararları:
İçki mide iç zarında yanma hissi meydana getirir, mideyi bozar, ağrı yapar, mide hastalıklarından olan gastrit ve ülsere sebep olur. Hazımsızlık, dolayısıyla iştahsızlığa sebep olur. Bağırsak ishallerine, iltihaplarına ve çalışma düzeninin bozulmasına sebep olur.Zararlı şişmanlığa meydan verir.

İçkinin akla zararları: İçki akıl ve hafızayı zaafa  uğratır.Kıskançlıklar ve unutkanlık meydana getirir. İrade kuvvetini azaltır, ne yaptığını - ne söylediğini bilmez bir hale getirir.İçki beyni uyuşturur, yürümekte zorluk çekilir, kol ve bacak çekilmelerine, yüz ifadesinde bozukluklara sebebiyet verir.İnsan,irade ve dengesini kaybeder.

İçkinin sinir sistemine zararları: Sinirler alkole karşı hassastır,sinir hücreleri zedelenir. El titremeleri, tikler, felçlerden tutun, bütün ani ölümlere varıncaya kadar nice felaketlere sebebiyet verir. Heyecan, telaş, korku, sinir buhranları ve kıskançlık, çeşitli rûhî bozukluklar, içkinin meydana getirdiği normal hallerdendir.

ALKOLLÜ İÇKİLERİN TOPLUMA ZARARLARI

Çalışma gücü azalır, böylece kazancı az olur. Devam eden israf ve sefahat memleketin fakirleşmesine sebebiyet verir.Sakat ve başkasının sırtından geçinen dilencilerin türemesine,ahlâkın ve manevi değerlerin yok olmasına sebep olur.Memlekette sefahat ve sefalet çoğalır, ahlâksızlık yayılır,kazalar, facialar ve çeşitli hastalıklar ortalığı kaplar. Ve bütün bunlar bir milletin ortadan kalkmasına,medeniyetlerin yok olmasına sebep olabilir. Tarih bunun misalleri ile doludur. Ahlâken çökmüş, çalışmayı terk edip, zevk ve sefâya dalan nice milletler ve medeniyetler bu halleri yüzünden gün gelmiş, tarihten silinip gitmişlerdir. Alkol, ülkede nizam ve asayişi bozar. Çeşitli kavgalara, anlaşmazlıklara, cinayetlere sebep olur. İtimat ve emniyeti yok eder, bunun için karşılıklı yardım ve iş görmeyi önler.

ALKOL BEYNİ KÖRELTİYOR

Yakın tarihlerde ABD’li bilim adamları,alkol bağımlılığının,beyinde hasara yol açarak gen mekanizmasını karıştırdığını belirlediler. Kronik alkol bağımlılığının,virüsün bilgisayarda bıraktığı tahribat gibi beyinde tahribata yol açtığını ortaya çıkaran bilim adamları,alkole yüklenen insanların beyinlerindeki kritik bölgelerde moleküler seviyede program değişikliği meydana geldiğini belirttiler.

Beynin üst tarafını oluşturan kabuk bölgesinde yapılan araştırma, alkolün, beynin sağlıklı düşünme ve karar verme konusunda en kritik bölgesini oluşturan bu kısımda, büyük hasar meydana getirdiğini ortaya çıkardı. Alkol bağımlılarında tolerans dengesinin azaldığına ve buna bir takım genlerin neden olduğuna işaret eden bilim adamları,50 bin genden herhangi birinin alkolün etkisiyle beyinde hasar meydana getirdiğini düşünüyor. Beyin dokularında 4 bin gen üzerinde araştırma yapan bilim adamları, alkolikler ve alkolik olmayanların beyin dokularından alınan genler arasında, 163 genin farklı olduğunu belirledi. Araştırmacılar, alkol bağımlılığının beyinde meydana getirdiği hasarın, bilgi taşıyan hücrelerin işlevini tam olarak yapmasını önlediğini de belirtiyorlar.

ALKOLÜN AZI-ÇOĞU

İskoçya’da doktorların yaptığı bir araştırmaya göre acil servislere gelen her dört hastadan biri alkol kullanmaktadır. Alkollü olarak rahatsızlanıp, acil servislere kaldırılan vak’alardan tespit edilenlerin en gencinin henüz 10 yaşında olması, bu problemin çocuk yaşlara kadar düştüğünü göstermesi bakımından ilgi çekicidir. Kendine zarar verme vak’alarının hemen hemen hepsinde, kollapsların ve fiilî saldırı hallerinin yarısında alkol kullanımı söz konusudur.

Her ne kadar çalışma aşırı içki tüketiminin görüldüğü Highlands’da yapıldıysa da, sonuçların İngiltere çapında yapılan diğer araştırmalarla benzerlik gösterdiğini Raigmore Hastanesi Travma ve Acil Servis doktorları belirtmektedir.

Doktorlar,servislerinde 638 hastayı teste tâbî tuttular.Tükürük örneği veren 544 kişiden 122’sinin alkol aldığını buldular. Sarhoş olan 18 kişi teste girmeyi reddetti, 14 kişi de test uygulanamayacak kadar sarhoş çıktı. Çalışma sonuçlarına göre alkol kullananlardan %13’ü resmen alkol almamış muamelesi yapılan kanunun alkol sınırındaydı. %5’i de daha üstündeydi. Testte pozitif ( yani alkollü ) çıkanlardan yedisinin yaşları 10-17 arasındaydı.Fakat 41-60 yaşları arasında da bir yoğunlaşma vardı. Alkol problemi yaşayan erkeklerin sayısı kadınların iki katıydı.Ancak her iki cinste de benzer alkol konsantrasyonu mevcuttu. Bu, kadınların artık daha çok içtiğini ve erkeklere oranla daha az alkol alımında bile alkolle ilgili problemler yaşadığını göstermekteydi. Doktorlar, acil servislerinin alkol kullanımını tespit etmede ve müdahale servislerinin alkol ile ilgili problemleri azaltmada kullanılabileceğini belirtiyorlar ve şunlara dikkat çekiyorlar:

“Bu çalışma az ve orta düzeyde alkol kullananlar üzerinde de eşit derecede durulması gerektiğini gösteriyor. Çünkü bu insanların alkol kullanımı da hastalık ve yaralanma riski ile yakından ilişkili...”

Ayrıca doktorlar, genel hastanelerdeki alkolle ilgili problemler üzerine yoğunlaşan minimal müdahale servislerinin sağlık harcamalarını önemli ölçüde düşüreceğini de araştırmalarının sonuna eklemekteler. Demek ki “az alkol içilebilir,bir zararı yoktur” sözü safsatadan ibarettir, uydurmadır. Zaten kişilerin azda kalması,az içince alkole ara vermesinin pek mümkün olmaması bir yana, acil servislere, kendine zarar verme, kazalara maruz kalma, kollapslara ve fiilî saldırılara uğrama gibi problemlerle getirilen vak’alarda az alkol kullanımı da dahil olmak üzere,yoğun alkollü olma mevcuttur. Araştırmalar az alkol iddiasını yalanlamakta; alkolün damlasının dahi zararlı olduğunu ispatlamaktadır.

ALKOLE ALIŞMAMAK İÇİN  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Kampüsten Gelen Ses ÜNİESES
Yukarı
köfteci Liste gör
Usta Yazar


Hüsnü Önkol
Yaş: 65
Katılım: 01/Ağu/2007
Yer: Germany
Online Durum: Offline
Mesajlar: 10327
  Alıntı köfteci Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 11/Şub/2009 saat 11:24
Sevgili Semih bu kadar uzun  yaziyi anca iki kadeh attiktan sonra okunur yoksa bu kafayla pek olmaz....LOL
Yukarı
ersöz Liste gör
Usta Yazar


Özgür Ersöz
Yaş: 38
Katılım: 06/Haz/2008
Yer: BKŞ
Online Durum: Offline
Mesajlar: 1060
  Alıntı ersöz Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 11/Şub/2009 saat 11:46
Alıntı yapılan Koray

ÜniESES le Kayseri'ye gitmiştim. Muhabbet çok güzel oluyor, herkese tavsiye ederim. Hatta iş durumuma göre ben de ordan geçebilirim Sivas'a...

Yalnız Kayseriye giderken olduğu gibi 45 dakikada bir sigara molası verilecekse Çarşamba akşamdan yola çıkmak lazım :D


Sigara molası neyse de, deplasmana giderken yol kenarında mola verip mangal yapan taraftarlar varmış Kayseri yolunda, diye duydum LOL
siyahına kırmızına

şizofren diyenlere inat, Şampiyon Eskişehirspor..
Yukarı
oaae Liste gör
Deneyimli Yazar


Osman BAŞKAN
Yaş: 59
Katılım: 11/Haz/2008
Yer: Eskişehir
Online Durum: Offline
Mesajlar: 767
  Alıntı oaae Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 11/Şub/2009 saat 11:52
    Mangal partisi Şahin abinin işi. Şahin abi mangal partisi verirse bende geleceğim.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Yukarı
oaae Liste gör
Deneyimli Yazar


Osman BAŞKAN
Yaş: 59
Katılım: 11/Haz/2008
Yer: Eskişehir
Online Durum: Offline
Mesajlar: 767
  Alıntı oaae Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 11/Şub/2009 saat 11:53
     Semih Hocam sigaranın zararları hakkında da bilgi verirmisin
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Yukarı
gakkos26 Liste gör
Usta Yazar


Semih BİLGE
Yaş: 49
Katılım: 02/Ağu/2007
Yer: ESKİŞEHİR
Online Durum: Offline
Mesajlar: 1658
  Alıntı gakkos26 Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 11/Şub/2009 saat 11:57
öyleymiş öyleymiş, ben katılamamıştım o deplasmana ama çok güzel bir mangal parti varmış. şahin abi, ismail abi ağa adamlar bakarsınız bu organziasyonda da bir büyüklük yaparlar Tongue

bu hüsnüler çok tehlikeli çok. ama sizi bu illetten kurtarmak için sonuna kadar savaşacağım.LOL

sigaranın zararlarını ayrı bir derste işleyeceğiz arkadaşlar. siz şimdilik içkiye yoğunlaşın Smile

Clap VİVA YEŞİLAY Clap
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Kampüsten Gelen Ses ÜNİESES
Yukarı
gogo26 Liste gör
Usta Yazar


gökhan
Yaş: 49
Katılım: 14/Oca/2008
Yer: eskişehir
Online Durum: Offline
Mesajlar: 2539
  Alıntı gogo26 Alıntı  CevaplaCevapla Direct Link To This Post Tarih: 11/Şub/2009 saat 12:17
şahin abi 18 kişilik 2009 wolksvogen volt münübüs var .doldurursak ayarlarım.fiyatı ona göre isteriz.
Yukarı
 Cevapla Cevapla Sayfa  <12345 10>


Forum Kısayol Forum İzinleri Liste gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

Bu sayfa 0,531 saniyede hazırlanmıştır