|
Bir Eskisehir Yazisi |
Cevapla | Sayfa 123 16> |
Yazar | |
matt
Usta Yazar M. M. Altintas Yaş: 51 Katılım: 30/Tem/2007 Yer: United States Online Durum: Offline Mesajlar: 7729 |
Alıntı Cevapla
Konu: Bir Eskisehir Yazisi Tarih: 04/Ağu/2007 saat 00:19 |
Ulusal basinda Eskisehir ile ilgili cikan yazilari bu baslik altinda toplayalim.
Bu arada daha onceki forumda yaptigimiz gibi, Eskisehirspor ile ilgili yazilar icin bu basligi degil, "Basindan Haberler" basligini kullanalim. ** Eskişehir önlemini aldı Büyükşehir Belediyesi, yatırım programında olmamasına ve bütçesinde ödenek bulunmamasına rağmen kendi imkanlarıyla gölet yaptırarak Eskişehir'i gelecekte su sıkıntısından kurtardı. DSP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bilim adamlarının kuraklık uyarılarını dikkate alarak 2005 yılında merkeze bağlı Mamuca Köyü yakınlarındaki vadide baraj göleti inşaatına başladıklarını belirtti. Gölet inşaatını 4.5 ayda geceli-gündüzlü çalışarak tamamladıklarını anlatan Büyükerşen, bu inşaatta Büyükşehir Belediyesi'ne ait makine parkının kullanıldığını, belediye mühendisleri, teknik eleman ve işçilerin çalıştığını kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, son yıllarda bilim adamlarının küresel ısınma nedeniyle meydana gelecek su sıkıntısına dikkat çekmesine rağmen, duyarsızlıkları ve bu konuda önceden hiçbir yatırım yapmamakla eleştirilen belediyeler arasında tek istinanın kendileri olduğunu söyledi. Büyükerşen şunları kaydetti: "Daha 2005 yılında iken, bugünkü tehlikeyi gözönüne alarak, şehir merkezi yakınındaki bir vadinin önünü kapatarak oluşturulacak barajla milyonlarca metreküp yedek su biriktirecek olan küçük bir barajın ivedi inşaası için ESKİ Genel Müdürlüğü'ne talimat vermiştik. ESKİ'nin 2005 yılı yatırım programı ve bütçesinde ödeneği bulunmamasına karşın, idarenin kendi elindeki makine parkı, mühendis, teknik eleman ve işçileri ile Mamuca Vadisi'nin önüne, temel dahil 40 metre gövde duvarı inşaa edildi. 4.5 ayda gece gündüz çalışılarak tamamlanan ve su tutmaya başlayan barajın tüm malzemesi aynı yerden alındı ve ESKİ bunun için yalnızca 170 ton mazot ve yağ harcaması yaptı." ** Haberin tamamini Hurriyet gazetesinin http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7020347.asp?gid=180&a=657255 adresinde okuyabilirsiniz. Mete |
|
matt
Usta Yazar M. M. Altintas Yaş: 51 Katılım: 30/Tem/2007 Yer: United States Online Durum: Offline Mesajlar: 7729 |
Alıntı Cevapla Tarih: 06/Ağu/2007 saat 06:18 |
Eskişehir'in adı tescillendi, tarihi taş devrine uzanıyor
Seyitgazi ilçesinin Yenikent köyü yakınlarındaki Küllüoba höyüğünde yapılan kazılarda, Eskişehir'in taş devrinde kurulduğu ve milattan önce 5000 yıllarında önemli bir ticaret merkezi olduğu saptandı.
15 yıl önce tespit edilen Küllüoba höyüğündeki kazı çalışmaları 12 yıldır sürüyor. Kazı çalışmalarına 2 öğretim üyesi, öğrenci ve işçiden oluşan toplam 30 kişi katılıyor. Bu yılki kazılar temmuz ayında başladı ve ekim ayı sonunda tamamlanacak. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Protohistorya ve Ön Asya Arkeoloji Anabilim Dalı tarafından yürütülen kazılarda, ilginç bulgulara rastlanıyor. Buna göre Türkiye ekonomisinde önemli rolü olan Eskişehir'in taş devrinde kurulduğu, milattan önce 5000 yıllarında da önemli bir ticaret merkezi olduğu tespit edildi. Üniversitenin anabilim dalı ve kazı çalışmasının başkanı Prof. Dr. Turan Efe, Küllüoba'nın Batı Anadolu Prehistoryası için önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
**
|
|
matt
Usta Yazar M. M. Altintas Yaş: 51 Katılım: 30/Tem/2007 Yer: United States Online Durum: Offline Mesajlar: 7729 |
Alıntı Cevapla Tarih: 11/Ağu/2007 saat 05:47 |
Toptan'a jet hızıyla frakKöksal Toptan'ın Meclis Başkanı seçilmesi ile birlikte hummalı bir frak maratonu yaşadı. Toptan, Sarar firmasına frak siparişi verdi. 52 beden giyen Toptan'ın ölçüleri hemen Eskişehir'deki fabrikaya iletildi. Üç saatte dikilen frak dün 10.00 sularında Toptan'a ulaştırıldı. Toptan yeni frakı ile Genel Kurul'u yönetti. Sarar firması yöneticisi Cemalettin Sarar, önceki Meclis başkanlarının önemli bölümünü de giydirdiklerini söyledi ve "Yılda 5 bin adet frak dikiyoruz. Yüzde 90'ını ihraç ediyoruz" dedi. Sarar, "Avrupa'da üç bin dolara frak var. Kullandığımız İtalya'nın en önemli kumaşı. ABD ve AB'de fraklar 999 dolardan 3 bin dolara kadar satılıyor" diye konuştu. Frak paralarını Meclis değil, vekiller ödüyor.
**
|
|
matt
Usta Yazar M. M. Altintas Yaş: 51 Katılım: 30/Tem/2007 Yer: United States Online Durum: Offline Mesajlar: 7729 |
Alıntı Cevapla Tarih: 28/Ağu/2007 saat 07:06 |
Abdullah Gul'un frakini da SARAR hazirlamis:
GÜL, takım elbise yerine frakla ant içecek. Cumhurbaşkanı Sezer gibi koyu renk takım elbise giymesi beklenen Gül, son dakika sürprizi yaptı. Gül'ün, Sarar firmasına frak diktirdiği ortaya çıktı. Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar şunları söyledi: "Frakını hazırladık. Gömlek, ceket, pantolon, yelek ve papyonu diktik. Frakı istediği gün ve saatte kendisine giydireceğiz. Frak, 150-180 S kumaştan, gömlek pamuklu kumaştan, elbisenin tamamı İtalyan kumaşından dikildi. Frakını kendisine uygun olan 52'ye 4 drop bedende hazırladık. Gömleğini de kendisinin bedenini bildiğimizden 3 numara diktik.'' Meclis Başkanı Toptan'ın frakını da Sarar dikmişti.
**
|
|
matt
Usta Yazar M. M. Altintas Yaş: 51 Katılım: 30/Tem/2007 Yer: United States Online Durum: Offline Mesajlar: 7729 |
Alıntı Cevapla Tarih: 29/Ağu/2007 saat 06:38 |
2008'de tam gaz yürüyüp yeni alanlara bakacağız
Eti CEO'su Ellialtı, gruptaki ilk yılını değerlendirdi. Temmuzda yüzde 36 ile 2003'ten bu yanaki en büyük pazar payına ulaştıklarını söyleyen Ellialtı, "Ciro 700 milyon YTL'ye ulaşacak, seneye de yeni alanlara bakarız" dedi..
Kurumsallaşma yolunda adım atan ve İcra Kurulu Başkanı olarak Unilever'den Hazım Ellialtı'yı transfer eden Eti Şirketler Grubu, ilk kez sektördeki durumunu rakamlarla açıkladı. Unlu mamüller ile çikola ve çikolatalı ürün kategorilerinde üretim yapan Eti'nin, unlu mamullerde yüzde 36.1'lik pazar payına ulaştığını açıklayan Ellialtı, ilk altı ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 büyüdüklerini, sektör genelinin ise her yıl yüzde 5-6 büyüdüğünü söyledi.
GAZA BASMA YILI Basınla sohbet toplantısı düzenleyen Ellialtı bir yıllık yeniden yapılandırma döneminde şirketin dağıtım ağından, organizasyonuna kadar bir çok alanda değişikliğe gittiğini ve bunun pazar payına yansıdığını gördüklerini söyledi. Ellialtı şöyle konuştu: "Genelde birleşme ve satın almalarda ilk bir yıl performanslarda bir düşüş olur. Biz bunu pek yaşamadık. 2008'e kadar yeniden yapılanmayı tamamlamak istiyoruz. Makine 2008'de tam gaz yürüyecek. Fırsatlar ve yeni işlere bakmaya başlayacağız." Ellialtı unlu mamüllerde yüzde 40 pazar payını hedeflediklerini ancak bunu yaparken pazarı da büyütecek ürünlere öncelik vereceklerini söyledi. BÖLGESEL MARKA Bölgesel marka olma hedefini koyduklarını vurgulayan Ellialtı, şöyle konuştu: "Daha önce 55 ülkeye ihracat yapıyorduk, şu anda bu rakamı 32'ye indirdik. İhracatta odaklanmaya önem verdik. 35 milyon dolarlık ihracattan, bu yılın sonunda 50 milyon dolara çıkacağımızı düşünüyorum." Hazım Ellialtı çikolata ve çikolatalı ürünler pazarında bulundukları yerin kabul edilemez olduğuna vurgu yaparak bu sektörde hızlı büyüyeceklerini açıkladı. Ellialtı şöyle konuştu: "2003 yılında girdiğimiz çikolata ve çikolatalı ürünler katagorisinde yüzde 9 pazar payı ile dördüncü sıradayız. Eti'nin bu durumu kabul etmesi mümkün değil. Hedefimiz bu alanda en kötü ikinci olmak. İlk olarak yüzde 15'lik pazar payını hedefliyoruz." 59 markada 240 ürüne sahip olduklarını belirten Ellialtı, "Marka ve üründe azalmaya gideceğiz. Bu tüm dünyada böyledir. Daha kârlı olmak ve ciro artışı için buna mecburuz, doğru olan sadece 5-6 markanın iletişimini yapmak. Form, Tutku, Topkek, Cicibebe, Negro güçlü markalarımız. Daha da güçleneceğiz" dedi. CİRO 700 MİLYON YTL Ellialtı şöyle devam etti: "Temmuz ayı itibarıyla yüzde 36.1 ile 2003'ten bu yanaki en büyük pazar payımıza ulaştık. İlk altı ayda yüzde 20 büyüdük. Yılı da bu büyümeyle kapatacağımızı düşünüyoruz. Grubun cirosu da bu yıl 700 milyon YTL'ye ulaşacak." Şirketin değeri ile ilgili de konuşan Ellialtı, "Yurtdışında baktığınızda unlu mamüller ve çikolata ve çikolatalı ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmaların ciro çarpanı en fazla 1.5 olarak hesaplanıyor. Bu hesapla Eti Şirketler Grubu olarak hedefimiz şirketin piyasa değerini 1 milyar dolar seviyesine çekmek" diye konuştu. 75 yaşındaki Firuz Kanatlı'nın 1961'de Eskişehir'de kurduğu Eti'yi 45'inci yılında, yani 2006'da profesyonel yönetime teslim etme kararı aldığını hatırlatan Hazım Ellialtı, "Bir yandan Firuz Bey Onursal Başkanlığa geçerken, diğer taraftan da diğer aile fertleri icradan çekilip, sadece yönetim kurulunda görev aldılar. Bu önemli bir değişimdi. Firuz Bey gibi güçlü bir liderden sonra icrayı devralmak benim için heyecan vericiydi" dedi. **
Browni bizim, tartışma 1 Ekim'de bitecek
HAZIM Ellialtı, bir soru üzerine Ülker'le aralarındaki Browni davasını Yargıtay aşamasında da kazandıklarını belirterek, şunları söyledi: "Browni'nin bizim geliştirdiğimiz bir ürün olduğu hukuken de tescillendi. Bizim amacımız kavga çıkarmak değil. Başta Ülker olmak üzere rakiplerimize noter kanalıyla durumu bildirdik, 'Ürünlerinizi pazardan çekmenize gerek yok ama bundan sonra üretmeyin' dedik. Onlar da bu uyarımıza olumlu yanıt verdiler." Hazım Ellialtı, "Türkiye'nin bisküvi ve çikolatalı ürünlerde dünyada adından söz ettirecek bir marka çıkarması söz konusu olabilir mi?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Eti, bugüne kadar hep kendisi ürün geliştirmeye çalışmış ve bunda da başarılı olmuş. Nitekim ürünleri de taklit edilmiş. Biz yine aynı doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizim ürünlerimiz için açılmış Avrupa'da herhangi bir taklit davası yok. Başta kurucumuz Firuz Kanatlı olmak üzere, Eti Grubu, tüketicinin damak tadını çok iyi biliyor. Bu yüzden de tüketiciye güzel sürprizler yapıyor. Ürünlerimizden 'Tutku' için uluslararası bir market zinciriyle görüşmeler yapıyoruz. Eğer anlaşma sağlarsak, 'Tutku' dünya çapında iddialı markamız olarak öne çıkabilir."
**
Gıda, şişedeki gibi durmaz
2007 yılı için 55 milyon YTL'lik kapasite yatırım hedefi koyduklarını vurgulayan Ellialtı, "Rakamı 85 milyon YTL'ye yükseltmeyi planlıyoruz. Yakaladığımız yüzde 20'lik büyüme, bizi cesaretlendirdi" dedi. Hazım Ellialtı, "Siz büyümeden söz ediyorsunuz. Sabancı Grubu, bir ara bisküvi işine de soktuğu Gıdasa'yı borçlarıyla sattı. Ciddi kayıpları olduğu anlaşılıyor... "sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: "Gıda, özellikle de bisküvi, çikolatalı ürünler, şişede durduğu gibi duran bir sektör değil. İlk bakışta basit gibi görünebilir. Ama bisküvide kâr marjları çok düşüktür. Bu iş, 'Ben büyüğüm, yaparım' şeklinde de yürümez. Çünkü, pazarlama yanı da çok önemlidir. Zorlukları gördükleri için yabancılar da pek ilgilenmez."
**
Iraklı 'Pop Kek' seviyor
* Eti 32 ülkeye 35 milyon dolarlık ihracat yapıyor. İhracatta 2007 hedefi 50 milyon dolar.
* İhracat yapılan ülke sayısı 55'ten 32'ye düştü ama ihracat artıyor. * Irak'ta 'Pop Kek' tutuluyor. Eski Doğu Bloku ülkeleri, Eti'nin susamlı, tuzlu çubuk krakerini seviyor, ABD'de 'Top Kek' ve 'Pop Kek' iyi gidiyor. * Eti'nin ürünlerinin fiyatı 20 YKr'den başlayıp, 1.5-2 YTL'ye kadar değişiyor. * Ellialtı, 12 segmentte üretim yaptıklarını vurguladı, "Buralara yoğunlaşacağız" dedi. **
Konsolide rakamları aile bile bilmiyordu
ETİ Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Hazım Elialtı son bir yılda gerçekleştirdikleri yeniden yapılandırma çalışmalarıyla belli bir noktaya geldiklerini söyledi. Ellialtı Eti Grubu'nda dört şirketin bulunduğunu anlattı. Eti Gıda, Eti Pazarlama, Eti Makine ve Tam Gıda'yı bünyesinde bulunduran şirketin konsolide rakamlarını çıkardıklarını bu rakamları bu halde ailenin bile ilk kez gördüğünü söyledi.
**
Hükümete, yağı azaltma önerisiyle gideceğiz
HAZIM Ellialtı, doymuş, trans yağ oranları tartışma konusu üzerine de şunları söyledi: "ABD'de AB'nin özellikle fast foodla ilgili gündeme getirdiği kurallar var. Aslında yağ, tuz, şeker oranları düşürülsün diye mücadele veriliyor. Yönetim kurulunda bulunduğum Şekerli Mamuller Üreticileri Derneği (ŞEMAD) olarak dünyadaki oranları dikkate alarak, özellikle yağ kullanım oranlarını aşağı çekme önerisi hazırlıyoruz, bunu hükümete götüreceğiz."
|
|
matt
Usta Yazar M. M. Altintas Yaş: 51 Katılım: 30/Tem/2007 Yer: United States Online Durum: Offline Mesajlar: 7729 |
Alıntı Cevapla Tarih: 29/Ağu/2007 saat 07:43 |
Aksam gazetesi de Ekonomi sayfalarina ETI'yi konuk etmis (http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=89501,6):
PROFESYONELLESEN ETI ARTIK HEDEF BUYUTTU
ETİ Şirketler Grubu’nun CEO’u Hazım Ellialtı, 2007 yılının ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 20’nin üzerinde ciro artışı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Ellialtı, unlu mamuller pazarında ise ETİ’nin son 4 yılki en büyük paya ulaştığını söyledi.
2007 yılının ilk altı ayını rakamlarla değerlendiren ETİ Şirketler Grubu’nun CEO’su Hazım Ellialtı, “Tüm çalışanlarımız adına gururla söyleyebilirim ki yılın ilk yarısında hedeflerimize ulaştık. 2007 yılının ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20’nin üzerinde ciro büyümesi elde ettik. Pazar büyüklüğü olarak da unlu mamullerde ciro payında yüzde 36.1 ile ETİ’nin 2003 Ocak ayından bugüne kadarki, en yüksek pazar payına ulaştık” dedi. Hazım Ellialtı, 700 milyon YTL ciroya ulaştıklarını belirtirken, 2007’de sonu itibarıyla da yüzde 20 büyüme beklediklerini vurguladı. Ellialtı, bu büyüme oranı ve potansiyeli ile ETİ’nin kısa sürede 1 milyar dolarlık bir ciroyu yakalayabileceğini belirtti. Ellialtı, bu hızlı yol alma nedeniyle 55 milyon YTL olarak planladıkları bu yılki yeni yatırım miktarını da 85 milyon YTL’ye çıkardıklarını açıkladı.
AİLE ÇEKİLDİ, PROFESYONELLEŞTİ ETİ Şirketler Grubu’nun CEO’su Hazım Ellialtı, şirketteki kendi bir yılını da değerlendirdi. Bir yıl önce Unilever Algida Türkiye’nin genel müdürlüğünden ETİ’ye gelen Ellialtı, ETİ’nin kurucusu Firuz Kanatlı ailesinin 2006 yılı başında 45 yılda büyük emek ve özveriyle büyüttükleri şirketlerini tamamen profesyonel bir yönetime bırakmaya karar verdiğini söyledi. AİLE ŞİRKETLERİNE ÖRNEK Bu bir yılda neler yapıldığını anlatan Hazım Ellialtı, öncelikle yönetim kurulu ve icra kurulunun ayrıldığını, aile fertlerinin tamamen icranın içinden çıkarak yönetim kurulu üyeliğine çekildiklerini, Firuz Kanatlı’nın ise onursal başkanlığa geçtiğini aktardı. Yönetim kurulunun4 üyesinin aileden, 5’inin de aile dışından bulunduğunu vurgulayan Ellialtı, “Bu durum ailenin profesyonelleşme konusundaki kararlılığını çok iyi ortaya koyduğunu” belirtti. Değişim dönemlerinin şirketler için zor bir süreç olduğunu, genellikle “irtifa” kaybedildiğini söyleyen Hazım Ellialtı, “Benim işim ne olacak, beni işten atarlar mı yaklaşımları şirketlerde performans kaybına neden olabiliyor. Biz ETİ’de zaten iyi giden performansı daha da iyileştirerek, ailenin profesyonelleşme kararını da desteklemeye çalıştık. Ben ETİ’deki değişimin Türkiye’deki diğer aile şirketlerine de örnek olacağını düşünüyorum” dedi. Hazım Ellialtı, 650 beyaz yakalı toplam 3400 kişiden oluşan ETİ Grubu’nda 100 kişinin emeklilik ve değişim nedeniyle ayrıldığını, yerlerine yeni 100 kişi alındığını belirterek, mavi yakalılarda da 200 kişiye ek istihdam yaratıldığını aktardı. Çikolatada hedef ikincilik ÇİKOLATADA Ülker, Nestle, Kraft’tan sonra dördüncü sırada olduklarını ancak bunun ETİ’nin hak ettiği yer olmadığını belirten Hazım Ellialtı, bu konuda yeni ürün, lezzetlerin değişmesi gibi çalışmalarla önümüzdeki günlerde pazarda atakta olacaklarını ve hedeflerinin ikinciliğe yükselmek olduğunu açıkladı. Pazar hızla büyüyor ETİ’nin pazarı büyüterek pay aldığına dikkat çeken Hazım Ellialtı, “Türkiye’de ürünlerin tüketimlerini artırarak, pazarı büyütüyoruz” dedi. Performanslarındaki artışı yeni bazı değişikliklere de bağlayan Ellialtı, “Satış stilini değiştirdik. Örneğin soğuk satışa geçtik. Distribütörlerin prim sistemini de değiştirdik.” ETİ’nin 185 bin kayıtlı pazar noktasına sahip bulunduğunu söyleyen Ellialtı, “Bunun 150 binine gidiyoruz. Amacımız kısa sürede 185 bine fiili olarak gitmek. En güçlü dağıtım ağlarından birine sahip olan rakibimiz Ülker ise 200 bin noktaya gidiyor” dedi. Hammadde fiyatları arttıkça zorlanıyoruz “YAŞAMAKTA olduğumuz en önemli sorun ise hammadde ve ambalaj malzemelerindeki beklediğimizin de çok üstünde yaşanan maliyet artışları oldu. Zaten çok düşük kâr marjıyla çalışan sektörümüz için önemli bir kârlılık sorunu ortaya çıktı” şeklinde konuşan Hazım Ellialtı, bu nedenle yüzde 6 zam yapmak zorunda kaldıklarını belirtirken, özelikle kuraklık nedeniyle artan maliyetlerle ile ilgili ise şu bilgileri verdi: “Birkaç çarpıcı örnekle izah etmeye çalışayım. Bizim ürün maliyetindeki en önemli bileşenlerimiz yağ, un, şeker, kako türevleri ve ambalaj malzemeleridir. Yağ fiyatları dolar bazında yüzde 73, süt ürünleri YTL bazında yüzde 28, un yüzde 13, plastik ambalaj malzemesinde ise euro bazında yüzde 14 arttı. Şekeri ise yurtdışındaki rakamların 2 katından fazla fiyata satın almaya devam ediyoruz”. Daha az marka ETİ CEO’su Hazım Ellialtı marka sayılarının fazlalığına dikkat çekerken, “240 ürün ve 50 markamız var. Bunlar içinden ancak 6-10 markanın iletişimini yapabilirsiniz. Marka sayısının azaltılması gerekiyor. Fakat bu sadece bizim değil tüm sektörün sorunudur” şeklinde konuştu. ETİ Grubu yönetimi YENİ yapılanmadan sonra Eti Grubu’nun yönetim kurulu şu üyelerden oluşuyor: Firuzhan Kanatlı, Aydan Kanatlı, Gülden Kanatlı, Gülay Kanatlı, Etkin Binbaşı, Hazım Ellialtı, Oğuz Babür- oğlu, Koray Arıkan (JP Morgan), Faruk Bayraktar (Eczacıbaşı eski yöneticisi) ‘Hazım Bey bizi işsiz bıraktın’ HAZIM Ellialtı, aile üyelerinin icranın içinde çalışır durumdayken, bir anda sadece yönetim kurulu görevlerine çekildiklerine dikkat çekiyor. Bunun çok önemli ve takdir edilecek bir karar olduğunu belirtirken aile üyelerinin kendisine “Hazım Bey bizi işsiz bıraktın ne olacak şimdi bu böyle?” diye takıldıklarını anlattı. Aile büyüklüğü bilmiyordu BİZİM 4 ana şirketimiz var. İkisine OYAK ortak. Tam Gıda’da yüzde 26, Eti Pazarlama’da yüzde 29 ortak. Eti Gıda ve Eti Makine ise tamamen ailenin. Daha önce bu dört şirketin ciroları konsolide edilmediği için belki de aile ilk defa ETİ Grubu’nun konsolide ciro büyüklüğünü görmüş oldu. Ülker Grubu ile ETİ Browni davalarını kazandıklarını aktaran Hazım Ellialtı, “Patronlar bu konuda kendi aralarında görüştü. Biz onları hemen ürünü çekin diye sıkıştırmadık. Ürünler piyasada bittikten sonra bu ürünü artık üretmeyecekler”. |
|
oner
Usta Yazar öner Yaş: 42 Katılım: 30/Tem/2007 Yer: Doktorlar Online Durum: Offline Mesajlar: 1955 |
Alıntı Cevapla Tarih: 29/Ağu/2007 saat 07:46 |
Ülker'e hayır,Eti'ye evet
|
|
Cennettir Bu Dünya Seni Sevene, Gerçek Olur Her Rüya ES-ES'liyim Diyene...
|
|
es-es2641
Usta Yazar Ersin Eroğlu Yaş: 38 Katılım: 30/Tem/2007 Yer: Turkey Online Durum: Offline Mesajlar: 1309 |
Alıntı Cevapla Tarih: 29/Ağu/2007 saat 09:46 |
|
|
Gel Mayıs 2008..Gelde şampiyonluğu kutlayalım...Sokaklara çıkalım hep beraber...
|
|
serkan_esk
Deneyimli Yazar UZAKLAŞTIRILDI Serkan Yaş: 36 Katılım: 31/Tem/2007 Yer: Turkey Online Durum: Offline Mesajlar: 512 |
Alıntı Cevapla Tarih: 29/Ağu/2007 saat 09:55 |
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşeni Kutlamak Lazım.Tehlikeyi Gördü Ve Önlemini Onceden Aldı.
|
|
matt
Usta Yazar M. M. Altintas Yaş: 51 Katılım: 30/Tem/2007 Yer: United States Online Durum: Offline Mesajlar: 7729 |
Alıntı Cevapla Tarih: 31/Ağu/2007 saat 07:58 |
Bu baslik altinda Eskisehir ile ilgili yazilari arsivliyoruz; tezahurat yapmak istiyorsaniz, bu coskunuzu baska konu basliklari altinda yasayiniz. Lutfen.
Mete
|
|
Cevapla | Sayfa 123 16> |
|
Forum Kısayol | Forum İzinleri You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |